Aké výhody vám získa virtuálne sídlo

0
30
Výhody virtuálneho sídla – prestíž, úspora nákladov a flexibilita pre firmu.

Každý podnikateľský subjekt je povinný mať riadne označené svoje sídlo. Musí tak urobiť najneskôr v deň zápisu do Obchodného registra. Častou voľbou menších spoločností a živnostníkov býva vlastný dom alebo byt. Výhodnejším riešením však môže byť virtuálne sídlo. Viete, prečo?

Náležitosti, ktoré musí spĺňať sídlo firmy

Zriadenie sídla firmy je jednou z nevyhnutných podmienok začiatku podnikania. Každá spoločnosť aj živnostník musia sídlo používať počas celej existencie na faktúrach, obchodných zmluvách aj pri komunikácii so štátnymi orgánmi. Adresa sídla pritom môže alebo nemusí byť tou istou adresou, na ktorej je prevádzkovaná podnikateľská činnosť. Môžete preto pracovať z domu, tráviť veľa času cestovaním, poskytovať služby u vašich klientov alebo mať na svoju činnosť prenajaté priestory.

Kde si zriadiť sídlo pre firmu

Sídlo firmy sa môže nachádzať v rodinnom dome, byte, prenajatom objekte a používať môžete tiež virtuálne sídlo. Podmienkou je, že vaše sídlo firmy musí byť označené na poštovej schránke a zvončeku. Pri zápise adresy sídla budete musieť preukázať vlastnícke alebo užívacie právo. Možné je poskytnúť tiež písomný súhlas od vlastníka nehnuteľnosti s úradne osvedčeným podpisom.

Virtuálna adresa šetrí náklady a chráni aj súkromie

Ak sa rozhodnete pre virtuálne sídlo, prinesie vám to viacero výhod, ktoré iste oceníte. Jednou z nich je stálosť adresy podnikania. Virtuálna adresa je poskytovaná spoločnosťami, ktoré danú nehnuteľnosť vlastnia. Keďže do nej museli investovať, svoje služby plánujú poskytovať dlhodobo. Môžete preto očakávať, že svoju adresu nebudete musieť meniť. To vám ušetrí množstvo času, ak sa budete sťahovať a to aj v tom prípade, že na podnikanie využívate prenajaté priestory. Virtuálna adresa vám zostane, nebudete preto musieť podávať návrh na zmeny údajov v Obchodnom registri, oznamovať zmeny údajov poisťovniam a podobne.

Lukratívna adresa

Na vašich klientov a obchodných partnerov bude virtuálna adresa v modernej polyfunkčnej alebo administratívnej budove pôsobiť viac dôveryhodne ako adresa vo vašom byte v činžiaku alebo v rodinnom dome na okraji mesta. Túto službu si môžete objednať aj v Bratislave, čím navyše získate   väčšiu anonymitu pred úradmi. To zároveň znamená aj menšiu pravdepodobnosť daňovej alebo inej kontroly.

Preberanie pošty a iné služby

Postarané bude aj o vašu poštu. Súčasťou základného balíčka služieb je, spravidla, jej preberanie vrátane doporučených zásielok. Spoločnosti, ktoré prenajímajú virtuálnu adresu, ponúkajú tiež doplnkové služby. K dispozícii tak môžete mať preposielanie zásielok a ich skenovanie, čo vás odbremení od ich osobného preberania na adrese sídla.

fotografia: © bigstockphoto